Alumiinin hitsaaminen MIG-hitsaustekniikalla

Alumiinin hitsaaminen MIG-hitsaustekniikalla on suosittu ja tehokas tapa yhdistää alumiinikappaleita. Ennen alumiinin hitsaamista MIG-hitsaustekniikalla on tärkeää valmistella hitsattavat pinnat huolellisesti. Alumiinipinnat tulee puhdistaa huolellisesti öljyistä, rasvoista, maalista tai muista epäpuhtauksista, jotka voivat vaikuttaa hitsauksen laatuun. Puhdistus voidaan tehdä esimerkiksi liuottimella tai hiomalla. Pinnat on myös syytä kiinnittää hitsauspöydälle tai muulle tukevalle alustalle, jotta ne pysyvät paikallaan hitsauksen aikana.

Hitsaustarvikkeet

Alumiinin hitsaamiseen MIG-hitsaustekniikalla tarvitaan hitsauskoneen lisäksi sopiva suojakaasu, hitsauslankaa ja hitsauspistooli. Suojakaasuksi sopii esimerkiksi argon, joka on yleisesti käytetty suojakaasu alumiinin hitsauksessa. Hitsauspistooli tulee valita sen mukaan, millaisiin hitsauksiin sitä tarvitaan. Pienempi pistooli sopii paremmin ohuemman alumiinin hitsaukseen, kun taas suurempi pistooli sopii paremmin paksummalle alumiinille.

Muutamia vinkkejä alumiinin MIG-hitsaukseen:

  • Puhdista hitsattavat pinnat hyvin ennen hitsausta.
  • Käytä riittävää suojakaasun virtausta.
  • Käytä sopivaa hitsauslankaa. Alumiinihitsauslanka on yleensä pehmeämpää kuin teräslanka ja siksi se vaatii erilaisen syöttömekanismin.
  • Käytä sopivaa hitsausprosessia ja hitsauslaitetta. Pienemmät hitsauslaitteet eivät välttämättä ole riittävän tehokkaita alumiinin hitsaukseen.
  • Seuraa hitsausprosessin aikana lämpötilaa tarkasti.
  • Varmista, että hitsi on riittävän vahva ja kestävä tarkastamalla se huolellisesti hitsauksen jälkeen.