Mitä eroa on MIG ja MAG hitsauksella?

Hitsaaminen on tekniikka, joka yhdistää metallikappaleita sulattamalla ne yhteen. Tämä prosessi on tärkeä monissa teollisuudenaloissa, kuten autoteollisuudessa, laivarakennuksessa ja rakennusteollisuudessa. Hitsauksen suorittamiseen on useita erilaisia menetelmiä, joista kaksi yleisintä ovat MIG- ja MAG-hitsaus.

MIG-hitsaus on lyhenne sanoista Metal Inert Gas. Tämä menetelmä käyttää suojakaasua, joka suojaa hitsattavaa aluetta ilman happi- ja typen vaikutuksilta. Tämä on tärkeää, koska hapen ja typen läsnäolo voivat aiheuttaa hitsin halkeamisen tai huonon laadun. MIG-hitsaus käyttää yleensä argonia tai seoskaasua suojakaasuna. Hitsauslanka syötetään hitsauspistoolista hitsauskohteeseen. Langan lisäysnopeutta voidaan säätää, mikä vaikuttaa hitsausnopeuteen ja saumaan.

MAG-hitsaus puolestaan käyttää aktiivista suojakaasua, kuten hiilidioksidia tai seoskaasua, joka sisältää hiilidioksidia ja argonia. Tämä suojaa hitsattavaa aluetta hapen ja typen vaikutuksilta samalla tavalla kuin MIG-hitsaus. Lisäksi MAG-hitsaus sopii erityisen hyvin ruostumattoman teräksen ja alumiinin hitsaukseen, koska aktiivinen suojakaasu lisää hitsin lujuutta ja auttaa estämään hitsin halkeamisen.

MIG- ja MAG-hitsaus ovat siis samankaltaisia menetelmiä, mutta niiden välillä on joitain eroja. Yksi tärkeimmistä eroista on käytetty suojakaasu. MIG-hitsauksessa käytetään inerttiä suojakaasua, kun taas MAG-hitsauksessa käytetään aktiivista suojakaasua. Tämä vaikuttaa hitsin laatuun ja siihen, millaisia materiaaleja voidaan hitsata. MIG-hitsaus on yleisempi menetelmä ja sopii hyvin teräksen hitsaukseen, kun taas MAG-hitsaus sopii paremmin alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaukseen.