Hitsauspuikkojen varastointi ja uudelleenkuivaus

Hitsauspuikkojen säilytys on tärkeää niiden käyttöiän ja tehokkuuden kannalta. Hitsauspuikot tulisi säilyttää kuivassa paikassa, sillä kosteus voi vahingoittaa niitä. Paras säilytyspaikka on lämpötilaltaan ja kosteudeltaan vakaa tila.

Hitsauspuikot voidaan säilyttää myös säilytysuunissa, sillä tämä estää kosteuden pääsyn niihin. Säilytysuunissa säilytys estää myös hitsauspuikkojen vaurioitumisen esimerkiksi kolhuilta. Kannattaa ottaa huomioon että selluloosapuikkojen (E6010, E6011) säilyttäminen & varastointi samassa säilytysuunissa niukkavetyisten hitsauspuikkojen (E7015, E7016, E7018, E7018M, E7028 ja E7048) voi vaikuttaa negatiivisesti kyseisten hitsauspuikkojen suorituskykyyn. 6010- sekä selluloosapuikon kosteuspitoisuus on noin 4-6%.

Yleisesti valmistajat suosittelevat, että niukkavetyiset puikot säilytetään 110–150 °C:n lämpötilassa. Selluloosapuikkoja ei yleensä tarvi laittaa säilytysuuniin, koska kosteuden kerääntyminen ei tyypillisesti vaikuta selluloosapuikon toimivuuteen. Jos molemmat puikot varastoitaisiin samassa säilytysuunissa korkeammassa lämpötilassa, 7018-hitsauspuikko saisi normaalia korkeamman kosteuspitoisuuden ja 6010-puikko toimisi huonommin, koska sen päällysteen kosteus taas olisi liian matala.

Jos hitsauspuikot imevät itseensä liikaa kosteutta, niissä esiintyy huonoa valokaaren suuntautumista, liiallista roisketta ja mahdollisesti sisäistä huokoisuutta. Hitsauspuikot, jotka ovat olleet altistuneena kostealle ilmalle yli muutaman tunnin ajan, on ne esilämmitettävä ennen käyttöä valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti.